tisdag 23 augusti 2011

Shabby Chic föräldrar!

Jag och min vän Jennie satt och diskuterade fenomenet Shabby Chic päron idag, och om du undrar vad som menas med det, var god läs faktarutan nedan:

[Shabby Chic förälder s. -n föräldrar]  
[Vuxen person som är gravid, alt. har en gravid partner eller vuxen person som har barn i åldern 0-1 år, Alla bilder som visas offentligt och blogginlägg handlar mestadels om inredning där allt går i vitt, ros och shabby chic. Det ofödda eller lilla barnets rum går också i vitt.] 

När man firat barnets 1- årsdag, som t. ex jag gjort två gånger, så vet man att grått, svart och brunt är den enda inredningen i färgpaletten som fungerar för att det ska SE någorlunda fräscht ut! 
Dvs. det folk inte vet finns i soffan, "finns" inte, för det syyyns inte! 
Och jag är helt övertygad om, att om man har barn över 1 år, så ÄR det inte så fräscht som bloggbilder och dylikt visar, tror det är lite mäklar varning, dvs dölj alla skavanker och bevis!

Jag vet att under den där vita byråns kant sitter det ett gäng snorkråkor och att under den rosmönstrade kudden i den vita soffan, finns det utsmetad oboy alt. ketchup. 

De vita luftiga gardinerna är fulla med blåbärsgröt och vällingdregel alt. nerdragna av barnet, så den tjusiga utsirade gardinstången hänger på trekvart, och man upptäcker snart att vita tapeter med rosbård var ett otroligt dumt val, när barnet lagt en kast spya över halva väggen vid årets första vinterkräksjuka. 

Den tunna skira vackra duken är ihopknölad och också den full i matrester såsom plommonpuré och får bara handtvättas. 
Alla vita dalahästar, och annat smått shabby chic i utsmyckningsväg var bortkastade pengar, eftersom alla smågrejer måste stå 1½ meter över golvytan för att inte gå i kras.

Den fina nyantika porslinsvasen som det står färska rosor i, ligger risigt till, den blir snart ett roligt puzzel och rosorna ett mellanmål.

Allting med glas, t.ex vardagsrumsbord, tv-bänk under 1½ meters höjd är fulla med matrester, fasttorkat dregel och handavtryck så det ser sådär hippt frostat ut.

Så lyd mitt råd, svart och grått går aldrig ur tiden, du spar pengar, skurmedel, Karlssons Klister, tvättmedel,  tid, och humöret!

MARDRÖMMEN






2 kommentarer: