onsdag 7 mars 2012

En drog om dagen är bra för magen!

För ett par månader sedan var det ett nyhetsinslag på tv om Fentanyl, en narkotika klassad medicin i form av plåster i de flesta fall, som används för till exempel cancersjuka.

Dessa plåster finns numer ute på svarta marknaden och har tagit flera liv.
Missbrukare både suger på, och röker dessa plåster som är 100 gånger starkare än morfin, ämnet kan t.o.m användas vid narkos...

Och ja, vad ska man säga, hur har dessa kommit ut på svarta marknaden kan man undra?
Kan det möjligtvis vara någon fattig sjukskriven cancersjuk människa som blivit utförsäkrad som försöker hanka sig fram, en hjärntumör som kan börja växa på sig när som helst har väl ingen dött av, eller hur? 

Kan det vara så att en människa som till 75% står inför en framtid, där döden kan komma att vara din bästa vän, säljer sina värkplåster för att klara sig ekonomiskt ett litet tag till när orken och det psykiska lidandet gör att man inte klarar av att arbeta och  försäkringskassan tycker något helt annat om saken?  
Tänk att på nåt otäckt vis känner jag mig hemma i den tanken...

Flera läkare har fått varningar för att de skrivit ut plåstret för lätt, men jag är inte helt säker på att det är orsaken faktiskt.
Jag tror inte att det är missbrukare och kriminella som fjäskat till sig plåstren hos någon feg doktor, även om det kan vara ett alternativ. 

För att i dagens Sverige vill vi helst bli av med bihang och arbetsskygga som såna där cancersjuka.
Vi skickar gärna tillbaka människor som vi en gång släppt in och låtit bygga upp ett liv, en vardag, tillbaka till länder där de avrättas så fort de kliver av planet, och barn ska vi inte ens prata om, helst vill vi skicka hem dom som är födda här eller har kommit hit som väldigt små barn.

Vi drar in på skola, barnomsorg, utbildningar, våra äldre och våra ungdomar..samtidigt som vi höjer kompetens kraven,  folk ska jobba till den dagen kroppen går av på mitten och du självdör, vi ska inte få njuta av ålderdomen och låta våra unga kliva in och ta över. Dom ska tydligen vara arbetslösa tills dom är 45, när alla 83- åringar i kassan på Willys ÄNTLIGEN trillar av pinn och jobben blir lediga.

Det skulle man ju kunna ge faktiskt, till alla som ska jobba tills graven själv går och hämtar dig på jobbet, en fet Fentanyl joint istället för pension, en liten hund, karameller och alvedon.

Ja, där har vi det!


2 kommentarer:

  1. Bra skrivet!!!
    Gillar verklgen din blogg... du skriver så jädrans roligt:-)

    Kram Jenny

    SvaraRadera