fredag 13 april 2012

Välbehövligt grovhångel!

Det slog mig sist jag var på gyllene M:et med barnen, ni vet att på vissa butiker så kan man panta burkar & välja att skänka pengarna till typ Rädda barnen istället?

Det är nåt som jag tycker McDonald´s (och andra snabbmatskedjor) borde anamma med alla dessa Happy meal prylar som våra barn kanske inte värderar speciellt högt (tyvärr), utan bara vill ha för ha-andets skull.
Tänk om våra barn i Sverige kunde välja att ta hem den ELLER välja att skänka den till barn i andra länder där man kanske uppskattar den, och där den blir lekt med och inte ligger och dammar under sängen för att sen försöka säljas för en krona på loppis, för att sen åka i soporna.
Dessa leksaker är en del av vår miljöförstöring och borde återvinnas på ett klokt sätt, vill man inte ha leksaken lägger man den i en behållare till barn som inte har leksaker och så kör donken dit dem, samåkning med nån lastbil som ändå ska ner å hämta cheddarost och gurka för import.

Våra barn lär sig vikten av att göra andra glada, att man kan tänka på andra, dela med sig, bry sig, och miljön får sig ett välbehövligt grovhångel! Perfekt!

1 kommentar:

  1. Jaha, det är här du håller till nu för tiden ;) Satt och läste gamla kommentarer på min blogg och började sakna dig =)

    kram kram

    SvaraRadera